Ανακοινώσεις
30/11/2018 Έναρξη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης "Στέλιος Ιωάννου"

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Πρύτανη βρίσκομαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω με συγκίνηση για την έναρξη λειτουργίας της νέας μας Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου», τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018.  Στις 10:00 το πρωί, ανοίγει τις πύλες της για εσάς και για το ευρύτερο κοινό της Κύπρου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τη Βιβλιοθήκη αλλά και το Πανεπιστήμιο μας. Ευελπιστούμε αυτή να αποτελέσει για τον καθένα και την καθεμία από εσάς ένα ιδιαίτερο χώρο μελέτης και συναναστροφής με το υπόλοιπο ακαδημαϊκό περιβάλλον, όπως ακριβώς το οραματίστηκαν οι αείμνηστοι ευεργέτες του Πανεπιστημίου Κύπρου Έλλη και Στέλιος Ιωάννου.

 

Παρά τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα, καταβάλλεται από όλους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους και συνεργάτες κάθε δυνατή προσπάθεια για ολοκλήρωση των τελευταίων τεχνικών και λειτουργικών εκκρεμοτήτων, χωρίς ωστόσο αυτές να επηρεάζουν την εξυπηρέτηση σας από τη Βιβλιοθήκη. Για το λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση και συνεργασία σας μέχρι την ολοκλήρωση και ομαλοποίηση των απαραίτητων υπηρεσιών και λειτουργιών στο χώρο.

 

Η Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» καθ’ όλη τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου θα λειτουργεί από τις 8:30 το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα, με εξαίρεση το 24ώρο μεταξύ 4/12/18 ώρα 14:30 και 5/12/18 ώρα 14:30 που θα παραμείνει κλειστή λόγω προετοιμασίας του χώρου για την προγραμματισμένη τελετή εγκαινίων.

 

Για εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως δανεισμό, επιστροφές υλικού, κ.ά., μπορείτε να αποτείνεστε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης στην είσοδο του ισογείου της Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου» καθημερινά κατά τις ώρες 08:30-18:00, ενώ όλες τις υπόλοιπες ώρες η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί μόνο ως αναγνωστήριο. Την ίδια περίοδο, παράλληλα με τη λειτουργία της νέας Βιβλιοθήκης, θα παραμείνει ανοικτή, ως αναγνωστήριο επίσης, και η Κεντρική Βιβλιοθήκη στη λεωφόρο Καλλιπόλεως με το ίδιο ωράριο λειτουργίας, προς εξυπηρέτηση των φοιτητών.

 

Με αυτή την ευκαιρία νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και δημόσια τους συναδέλφους μου, μέλη του προσωπικού της Βιβλιοθήκης, των Τεχνικών Υπηρεσιών, του Τομέα Ασφάλειας και Υγείας, καθώς και τους εξωτερικούς συνεργάτες αλλά και τους εργαζόμενους φοιτητές, που καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου μετεγκατάστασης των συλλογών της Βιβλιοθήκης εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με ένα μοναδικό και αξιέπαινο πάθος. Όλα τα πιο πάνω μπόρεσαν φυσικά να γίνουν εφικτά με τη συνεχή και διαχρονική στήριξη της ηγεσίας του Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και της οικογένειας Στέλιου Ιωάννου, τους οποίες επίσης ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε για τη αξιόλογη Βιβλιοθήκης που σήμερα ευτυχίσαμε να έχουμε είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Για συνεχή ενημέρωση κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο παρακαλούμε όπως επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://library.ucy.ac.cy καθώς και τις αναρτήσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης βρίσκεται επίσης στη διάθεσή σας και με χαρά αναμένει να σας  υποδεχθεί στη νέα του στέγη.

 

Με χαιρετισμούς