Ανακοινώσεις
10/12/2019 OpenAIRE Webinar: “Επιστήμη των Πολιτών στην Εκπαίδευση: Οι μαθητές ως ερευνητές - αναλύουν, μελετούν, παρουσιάζουν, δημοσιεύουν”.

 

Οι Εθνικοί Κόμβοι για την Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα και στην Κύπρο,
στο πλαίσιο της επιτυχημένης σειράς από διαδικτυακά σεμινάρια,
σας προσκαλούν στο τελευταίο OpenAIRE Webinar της χρονιάς με θέμα

 

“Επιστήμη των Πολιτών στην Εκπαίδευση:
Οι μαθητές ως ερευνητές - αναλύουν, μελετούν, παρουσιάζουν, δημοσιεύουν”

 

 

OpenAIRE Webinar

Πότε;  Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα: 11.00 π.μ - 12.00 μ.μ

Πού; Webinar - για παρακολούθηση, συνδεθείτε εδώ

Γλώσσα παρουσίασης: Ελληνικά

 

Με μεγάλη χαρά, ανακοινώνουμε ότι την παρουσίαση του συγκεκριμένου webinar θα αναλάβει η Ευγενία Κυπριώτη, μέλος της ομάδας του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της «Ελληνογερμανικής Αγωγής ».

 

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου, η Ευγενία θα μιλήσει για τις βασικές κατηγορίες έργων επιστήμης των πολιτών στην εκπαίδευση και καλές πρακτικές. Για πολλά χρόνια πιστεύαμε ότι η σύνδεση του σχολείου και της κοινωνίας κρύβει την ουσία της μάθησης. Στον 21ο, πια, αιώνα, οι νέες και συναρπαστικές ευκαιρίες που δίνονται μέσα από τη χρήση τεχνολογιών, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, τα κινητά τηλέφωνα, οι διαδικτυακές κοινότητες και το διαδίκτυο των πραγμάτων παρέχουν δυνατότητες για μία πραγματική σύνδεση ανάμεσα στην κοινωνία και στην εκπαίδευση. Η επιστήμη του πολίτη στην εκπαίδευση αξιοποιεί τις δυνατότητες της σημερινής κοινωνίας για να σπάσει τα όρια μεταξύ των παραδοσιακών πρακτικών και με τη συμμετοχή των μαθητών σε προγράμματα επιστήμης των πολιτών ενθαρρύνεται η σωστή διδακτική των STEAM.

 

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το OpenAIRE webinar “ Επιστήμη των Πολιτών στην Εκπαίδευση: Οι μαθητές ως ερευνητές - αναλύουν, μελετούν, παρουσιάζουν, δημοσιεύουν ” παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής ( εδώ ).

 

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα της ομιλήτριας:

Η Ευγενία Κυπριώτη είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Επικοινωνίας Επιστημών στο Imperial College London. Εργάστηκε στον χώρο των ΜΚΟ, κατέχοντας τη θέση του Project Manager και αργότερα στο Υπουργείο Παιδείας, με την ομάδα του Γενικού Γραμματέα, ως εξωτερικός συνεργάτης και τα επόμενα χρόνια απασχολήθηκε ως Ειδικός Συνεργάτης στη Γραφείο Πρωθυπουργού στη Μονάδα «Καινοτομίας και Καλών Πρακτικών», υπεύθυνη για θέματα που αφορούσαν στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας και των νέων μέσων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Το πεδίο ενδιαφέροντος της ήταν κυρίως η διερεύνηση και η προσαρμογή των παγκόσμιων  εκπαιδευτικών καλών πρακτικών και η προσαρμογή τους στο ελληνικό πρόγραμμα σπουδών. Εργάζεται στην ομάδα του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της «Ελληνογερμανικής Αγωγής» από το Νοέμβριο του 2012, εστιάζοντας σε έργα μεγάλης κλίμακας και στην κατάρτιση εκπαιδευτικών θετικών επιστημών.

 

Mε τη λήξη του webinar θα διαμοιραστούν σε όλους τα αρχεία της παρουσίασης και η βιντεοσκόπηση.

 

Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

- Ελλάδα openaire@athena-innovation.gr

- Κύπρος openaire-cy@ucy.ac.cy