Ανακοινώσεις
08/05/2020 Δανεισμός βιβλίων τον Μάιο 2020

 

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι κατόπιν εγκρίσεως της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης COVID-19 του Πανεπιστημίου Κύπρου, για το υπόλοιπο του Μαΐου 2020 κατά ο οποίο το Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» θα εξακολουθήσει να είναι κλειστό, η Βιβλιοθήκη θα μπορεί να παρέχει βιβλία σε μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου υπό τους εξής όρους και με την εξής διαδικασία:

 

-- Βιβλία θα παρέχονται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις για σκοπούς σπουδών και έρευνας

 

-- Ο μέγιστος αριθμός των βιβλίων που μπορεί να δανειστεί το κάθε μέλος είναι τρία.

 

-- Προτού υποβληθεί το αίτημα, ο χρήστης οφείλει να βεβαιωθεί ότι τα βιβλία υπάρχουν στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης και ότι είναι διαθέσιμα προς δανεισμό.

 

-- Η υποβολή αιτήματος θα γίνεται μόνο με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση library@ucy.ac.cy και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 

-- Στο μήνυμα πρέπει να αναφέρονται επαρκή στοιχεία των βιβλίων για εύκολο εντοπισμό (τουλάχιστον ταξινομικός αριθμός, συγγραφέας και τίτλος, π.χ. PA5640.K44 2010  Ιστορία της νεότερης κυπριακής λογοτεχνίας / Γιώργος Κεχαγιόγλου), καθώς και τα στοιχεία του χρήστη (ονοματεπώνυμο, αριθμός ταυτότητας και αριθμός κινητού τηλεφώνου).

 

-- Εντός 1-2 εργάσιμων ημερών, και αφού τα βιβλία εντοπιστούν και «δανειστούν» στον χρήστη, το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με το μέλος προκειμένου να συμφωνηθεί συγκεκριμένη μέρα και ώρα παραλαβή τους από την είσοδο της Βιβλιοθήκη, με ελεγχόμενη προσέλευση. Απαιτείται η προσκόμιση της πανεπιστημιακής κάρτας ή πολιτικής ταυτότητας.

 

-- Τα βιβλία θα παραδίδονται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 08:30-14:00, εκτός και εάν συμφωνηθεί άλλη διευθέτηση.

 

-- Η επιστροφή βιβλίων δεν επιτρέπεται για αποφυγή πιθανής διασποράς του κορωνοϊού στους χώρους της Βιβλιοθήκης. Αυτή θα γίνει με την κανονική έναρξη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, ευχόμαστε σύντομα.

 

-- Για όσες μέρες η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή (από 11/3/2020) δεν επιβάλλεται πρόστιμο λόγω ληξιπρόθεσμης επιστροφής υλικού.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε σε όλους υγεία και ασφάλεια.