Το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct (EDIC) Λευκωσίας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (EDC-UNIC) και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου (EDC-UCY) με χαρά ανακοινώνουν τον διαδικτυακό διαγωνισμό «Go Green, Go Digital, Go Start-up!» για ιδέες για νεοσύστατες επιχειρήσεις, για νέους/νέες ηλικίας 18-35 ετών που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο.

 

Σκοπός είναι η στήριξη και ενθάρρυνση των νέων να αναπτύξουν και να επεκτείνουν δημιουργικές και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες μέσα στο πλαίσιο των ιδεωδών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Καινοτομία στην Τεχνολογία, συμβάλλοντας στον στόχο της για μη επέμβαση στο περιβάλλον. Πέρα από την ανάπτυξη τεχνολογικών εργαλείων, στοχεύουμε και στο να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους/νέες να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους και να ενθαρρύνουμε νέες συνεργασίες.

 

Ο διαγωνισμός θα επιβραβεύσει νέους/νέες με επιχειρηματικές ιδέες που σχετίζονται με την Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους για νεοσύστατες επιχειρήσεις μέσα στο πλαίσιο τόσο της «Καινοτομίας στην Τεχνολογία» όσο και της «Κλιματικά ουδέτερης ΕΕ».

 

Πλαίσιο και Γενικές Πληροφορίες:

 

Η Ευρώπη εξελίσσεται και οι υφιστάμενες και μελλοντικές επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν για να επιτύχουν, ιδιαίτερα υπό τις συνθήκες της πανδημίας με περιόδους lockdown και με τον στόχο της Επιτροπής για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο διαγωνισμός σχεδιάστηκε για να προετοιμάσει τους νέους/ τις νέες για αυτές τις αλλαγές όταν θα αναπτύσσουν τις ιδέες τους για νεοσύστατες επιχειρήσεις.

 

Μετά το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στην Κύπρο ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, είναι ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη και ενθάρρυνση νέων με σπουδαίες ιδέες να υλοποιήσουν και να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους νικητές/ στις νικήτριες τεχνολογία που θα βοηθήσει στην αυτοματοποίηση πρακτικών εργασίας.

 

Δεν θα υπάρχει follow-up για επιβεβαίωση υλοποίησης των ιδεών, καθώς ο διαγωνισμός δεν προσφέρει χρηματικά βραβεία αλλά τεχνολογικά εργαλεία. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον νέων να σκεφτούν δημιουργικά και να υποβάλουν ιδέες πάνω στις οποίες θα μπορούν να χτίσουν, ώστε να διεκδικήσουν ευκαιρίες χρηματοδότησης για να τις υλοποιήσουν.

 

Διοργανωτές:

 

Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct (EDIC) Λευκωσίας

Τηλ.: +357 99593919 / +90 548 856 3032

Ηλ. διεύθυνση:  europedirectnicosia@home4cooperation.info

Ιστότοπος: https://europedirectnicosia.eu/

 

Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης Πανεπιστημίου Λευκωσίας (EDCUNIC)

Τηλ.: +357 22842104

Ηλ. διεύθυνση:  edc.unic@unic.ac.cy

Ιστότοπος: https://edc.library.unic.ac.cy

 

Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης Πανεπιστημίου Κύπρου (EDCUCY)

Τηλ.: +357 22 895175

Ηλ. διεύθυνση: edc@ucy.ac.cy

Ιστότοπος: http://library.ucy.ac.cy/en/services/european-documentation-centre

 

Κριτική επιτροπή:

 

Καθ. Αγγελική Κοκκινάκη

Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Διευθύντρια ΜΒΑ, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

 

Δρ Ντάινα Νικολάου

Λέκτορας στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

Hasan Siber

Ιδρυτής και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της COLIVE OIL

 

Steven Σταύρου & Burak Berk Doluay

Συν-Ιδρυτές της Cyprusinno.com

 

Βραβεία:

 

Η καλύτερη ιδέα για νεοσύστατη επιχείρηση, καθώς και δύο φιναλίστ, θα επιβραβευτούν με τεχνολογία που θα τους βοηθήσει στα αρχικά στάδια υλοποίησης της ιδέας τους.

Πρώτο βραβείο: Lenovo ThinkPad 14” 512 GB SSD

Δεύτερο βραβείο: Apple iPad 7 Gen 10.2″ 32GB Wi-Fi

Τρίτο βραβείο: Smartwatch HUAWEI GT2 Classic 46mm

 

Βασικές Ερωτήσεις:

 

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέσω Google Forms και να απαντούν στις πιο κάτω ερωτήσεις. Κάθε απάντηση έχει όριο 1800 χαρακτήρων.

 • - Ποιο είναι το βασικό concept της ιδέας σας για νεοσύστατη επιχείρηση;
 • - Πώς η ιδέα σας συνάδει με την Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;
 • - Πώς η ιδέα σας συνάδει με την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;
 • - Ποιος είναι ο αντίκτυπος που θα έχει στο περιβάλλον η πρότασή σας για νεοσύστατη επιχείρηση;
 • - Ποιος είναι ο αντίκτυπος που θα έχει στην κοινωνία η πρότασή σας για νεοσύστατη επιχείρηση;

 

* Ο διαγωνισμός θα είναι στην αγγλική γλώσσα.

 

Προθεσμία για υποβολή αιτήσεων:

11 Ιανουαρίου 2021

 

Ανακοίνωση νικητών:

27 Ιανουαρίου 2021

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι όροι και προϋποθέσεις δύνανται να τροποποιηθούν ακόμα και μετά τη λήξη του διαγωνισμού για οποιονδήποτε λόγο.

 

Δικαίωμα Συμμετοχής & Αίτηση

 • - Αιτήσεις γίνονται δεκτές από άτομα ή ομάδες που δεν ξεπερνούν τα 3 άτομα.
 • - Οι αιτητές/αιτήτριες πρέπει να είναι ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών και να διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο.
 • - Ένα άτομο δεν μπορεί να συμμετέχει σε πέραν της μίας αιτήσεις.
 • - Κάθε ομάδα δικαιούται να υποβάλει μόνο μία ιδέα, η οποία πρέπει να είναι πρωτότυπη ιδέα των μελών της.
 • - Με την υποβολή της ιδέας για νεοσύστατη επιχείρηση, το άτομο / ή ομάδα δηλώνει υπεύθυνα ότι έχει όλα τα δικαιώματα, την ιδιοκτησία ή/και συμφέρον στην ιδέα που υπέβαλε, και ότι οι πληροφορίες που περιέχει είναι ακριβείς και πλήρεις, και ότι με την υποβολή του εγγράφου στον διαγωνισμό δεν παραβιάζουν και δεν θα παραβιάσουν οποιαδήποτε σύμβαση ή δικαιώματα τρίτων, περιλαμβανομένων οποιασδήποτε/οποιουδήποτε πατέντας, δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας, εμπορικού απορρήτου, βιομηχανικής ή εμπιστευτικής πληροφορίας, εμπορικού σήματος, δικαιώματος δημοσιότητας ή δικαιώματος ιδιωτικότητας.
 • - Δεν θα υπάρχει follow-up για επιβεβαίωση υλοποίησης των ιδεών, καθώς ο διαγωνισμός δεν προσφέρει χρηματικά βραβεία αλλά τεχνολογικά εργαλεία.

 

Κριτήρια Επιλογής & Αξιολόγησης

 • - Η Κριτική Επιτροπή θα βαθμολογήσει τις αιτήσεις με βάση τα εξής κριτήρια:
  • - Καινοτομία & Δημιουργικότητα (25%)
  • - Σχετικότητα με το θέμα & Δυνατότητα υλοποίησης (25%)
  • - Ποιότητα αίτησης (25%)
  • - Περιβαλλοντικός & Κοινωνικός αντίκτυπος (25%)
 • Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση η οποία κατά την κρίση της παραβιάζει το γράμμα ή το πνεύμα των οδηγιών, διαδικασιών και κανόνων του διαγωνισμού.

 

Συγκατάθεση

 • - Συμμετέχοντας στον διαγωνισμό, οι αιτητές/αιτήτριες αποδέχονται τη συλλογή, φύλαξη και διάθεση, εντός του πλαισίου του διαγωνισμού, των πληροφοριών που υπέβαλαν.

 

 • - Οι νικητές/νικήτριες αποδέχονται όπως το όνομά τους και το βραβείο θα χρησιμοποιηθούν για ανάρτηση στο διαδίκτυο και για οποιαδήποτε άλλη δημοσιότητα χωρίς πρόσθετη αποζημίωση.

 

 • - Αποδεχόμενοι αυτούς τους κανόνες και συμμετέχοντας στον διαγωνισμό, οι αιτητές/αιτήτριες ξεκάθαρα επιτρέπουν στους διοργανωτές του διαγωνισμού να χρησιμοποιήσουν δεδομένα στο πλαίσιο του διαγωνισμού, τόσο για τη διοργάνωση όσο και για την προώθησή του.