Ανακοινώσεις
10/01/2021 Δανεισμός βιβλίων για την περίοδο 10-31 Ιανουαρίου 2021, που η Βιβλιοθήκη είναι κλειστή στο πλαίσιο μέτρων αποφυγής του COVID-19.

 

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

 

Σας ευχόμαστε υγεία, χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

 

Με την έναρξη του νέου εγκλεισμού από τις 10/1/2021 η Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» θα παραμείνει κλειστή, ενώ θα παρέχει βιβλία σε κάθε ενδιαφερόμενο εγγεγραμμένο μέλος της βάσει των πιο κάτω όρων και διαδικασιών:

 

  1. Βιβλία θα παρέχονται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις για σκοπούς σπουδών και έρευνας μετά από υποβολή αιτήματος.
  2. Ο μέγιστος αριθμός βιβλίων που μπορεί να αιτηθεί κάθε φορά το κάθε μέλος είναι τέσσερα.
  3. Προτού υποβληθεί το αίτημα, ο χρήστης οφείλει να βεβαιωθεί ότι τα βιβλία υπάρχουν στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης και ότι είναι διαθέσιμα προς δανεισμό.
  4. Η υποβολή αιτήματος θα γίνεται μόνο με συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  5. Εντός 1-2 εργάσιμων ημερών, και αφού τα βιβλία εντοπιστούν και «χρεωθούν» στο ενδιαφερόμενο μέλος, το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς μαζί του προκειμένου να συμφωνηθεί συγκεκριμένη μέρα και ώρα παραλαβή τους από την είσοδο της Βιβλιοθήκη. Η πρόσβαση θα είναι ελεγχόμενη από τις Υπηρεσίες Φύλαξης όπου απαιτείται η προσκόμιση της πανεπιστημιακής κάρτας ή πολιτικής ταυτότητας.
  6. Τα βιβλία θα παραδίδονται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 08:30-14:00, εκτός και εάν συμφωνηθεί άλλη διευθέτηση.
  7. Η επιστροφή βιβλίων μπορεί να γίνει με την κανονική επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης. Σε περιπτώσεις που αυτό επιβάλλεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αυτόματο σύστημα επιστροφών δίπλα από την είσοδο της Βιβλιοθήκης.
  8. Για όσες μέρες η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή (δηλ. από τις 10/1/2021 μέχρι νεωτέρας) δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο λόγω ληξιπρόθεσμης επιστροφής υλικού. Ωστόσο με την επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης, θα αρχίσει άμεσα και η επιβολή προστίμων.
  9. Υπενθυμίζεται επίσης και η δυνατότητα ανανέωσης δανεισμού μέσω του προσωπικού σας λογαριασμού μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης, στη διεύθυνση http://library.ucy.ac.cy/el/services/my-library-account.

 

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα βρίσκεται συνεχώς στη διάθεσή σας (τηλ. 22892020, library@ucy.ac.cy) και σας εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία.