Ανακοινώσεις
05/11/2021 Aπό τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, όλοι οι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης θα πρέπει να προσκομίζουν το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 θα διενεργούνται οι έλεγχοι των SafePass μέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus. Όλοι οι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης θα πρέπει να προσκομίζουν το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, το οποίο μπορούν να εξασφαλίσουν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας: https://www.eudcc.gov.cy/ .

 

Ο έλεγχος μέσω της εφαρμογής γίνεται με τη σάρωση του κωδικού QR που αναγράφεται στο πιστοποιητικό (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) και παρουσιάζει τα εξής αποτελέσματα ελέγχου εγκυρότητας:

 

Πράσινο: το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και σημαίνει ότι ο κάτοχός του έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα ή νοσήσει από τη νόσο COVID-19 Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Υγείας.

 

Κίτρινο/Πορτοκαλί: το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και σημαίνει πως ο κάτοχός του έχει υποβληθεί σε εξέταση PCR ή ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα.

 

Κόκκινο: το πιστοποιητικό είναι μη έγκυρο.