Πανεπιστημιακή κάρτα/Βιβλιοθήκης

Με την πανεπιστημιακή κάρτα/Βιβλιοθήκης-έξυπνη κάρτα, μπορείτε να δανειστείτε βιβλία και οπτικοακουστικό υλικό (δίσκους, CD, κασέτες ήχου, βιντεοκασέτες, DVD, κ.τ.λ.).

Η πανεπιστημιακή κάρτα/Βιβλιοθήκης-έξυπνη κάρτα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για φωτοτύπηση και εκτύπωση αφού φορτιστεί μέσω του μηχανήματος πίστωσης, το οποίο βρίσκεται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη.

Αν είστε μέλη του ακαδημαϊκού ή διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πανεπιστημιακή κάρτα για να εισέρχεστε σε προκαθορισμένους χώρους στάθμευσης προσωπικού (κατόπιν έγκρισης από τον Κλάδο Ασφάλειας και Υγείας).

Η κάρτα είναι αυστηρά προσωπική και μη μεταβιβάσιμη.

Έκδοση και παράδοση πανεπιστημιακής κάρτας/Βιβλιοθήκης

 • Μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (προσωπικό, φοιτητές)
  Ακολουθήστε τις πιο κάτω οδηγίες του Γραφείου Ταχείας Εξυπηρέτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου για την έκδοση της Πανεπιστημιακής Κάρτας

 • Εξωτερικοί χρήστες

Εξωτερικοί χρήστες, οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου και να αποκτήσουν την Κάρτα Βιβλιοθήκης θα πρέπει να απευθύνονται στην Υπηρεσία Έκδοσης Ταυτοτήτων της Βιβλιοθήκης, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Καλλιπόλεως 75). Το κόστος έκδοσης της Κάρτας είναι €11,90 και η ετήσια συνδρομή €25,00. Το κόστος έκδοσης της Κάρτας και της ετήσιας συνδρομής καταβάλλονται κατά την ώρα της εγγραφής.
Αίτηση Εγγραφής Εξωτερικού Μέλους στη Βιβλιοθήκη (pdf)

 • Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου

Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου, μπορούν να παραμείνουν χρήστες της Βιβλιοθήκης, ως εξωτερικά μέλη με μειωμένο κόστος ετήσιας συνδρομής.

 • Έκδοση πανεπιστημιακής κάρτας-κάρτα επισκέπτη για φωτοτύπηση από μη μέλη της Βιβλιοθήκης
  Εάν είστε εξωτερικός χρήστης ή απόφοιτη/ος του Πανεπιστημίου Κύπρου ή άλλου εκπαιδευτικού Ιδρύματος και δεν είστε μέλος της Βιβλιοθήκης, μπορείτε να αποκτήσετε την κάρτα Βιβλιοθήκης για τη χρήση των φωτοτυπικών μηχανημάτων υποβάλλοντας "Αίτηση έκδοσης πανεπιστημιακής κάρτας επισκέπτη για φωτοτύπηση από μη μέλη της Βιβλιοθήκης". Παραδώστε την συμπληρωμένη αίτηση στο Γραφείο Δανεισμού και Εξυπηρέτησης. Για την έκδοση της κάρτας καταβάλλετε το ποσό των €10.00.

Για διευκρινίσεις και σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Σταυρούλα Πίττα  τηλ. 22892167, 22892020

 

Συνεργασία Κυπριακών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθήκών - Εγγραφή μέλους

 • Eγγραφή μέλους στις Βιβλιοθήκες των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από μέλη της πανεπιστημιακής  κοινότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου
  Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (μέλη της Βιβλιοθήκης) μπορούν να δανείζονται ως εξωτερικά μέλη από τις Βιβλιοθήκες Ανοικτού Πανεπιστημίου, ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρουσιάζοντας την ταυτότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου, μετά από έγκριση αίτησης που έχουν υποβάλει προς τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου.
  Αίτηση εγγραφής μέλους σε άλλες Βιβλιοθήκες Κυπριακών Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και όροι εγγραφής.
  Η απόφαση είναι αποτέλεσμα ειδικής συμφωνίας μεταξύ της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου και των συνεργαζόμενων Βιβλιοθηκών.

Για διευκρινίσεις και σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Έλενα Ν. Ανδρέου τηλ. 22892045