Πανίκος και Έλλη Παιονίδη
Ο Πανίκος και η Έλλη Παιονίδη το 1999 έχουν δωρίσει στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου πολλά βιβλία, κάποια από τα οποία αναφέρονται στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και διαφόρων άλλων σοσιαλιστικών χωρών και άλλα περιλαμβάνουν μια γενικότερη μαρξιστική ανάλυση από οικονομικής, κοινωνικής, ιστορικής και φιλοσοφικής σκοπιάς.

 

Πανίκος Παιονίδης

Ο Πανίκος Παιονίδης είναι λογοτέχνης και δημοσιογράφος.

Γεννήθηκε στη Λεμεσό. Φοίτησε στην Αγγλική Σχολή και ακολούθως σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Υπήρξε συντάκτης στην εφημερίδα Χαραυγή, διετέλεσε πρόεδρος της ΕΔΟΝ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και τιμήθηκε με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Διηγήματος.

Έλλη Παιονίδου

Η Έλλη Παιονίδου είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Γεννήθηκε στο χωριό Βάσα το 1940.Φοίτησε στο Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού και ακολούθως σπούδασε στην Αθήνα Οικιακή Οικονομία.

Συνεργάστηκε για χρόνια με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, όπως επίσης και με πολλές εφημερίδες και περιοδικά σε Κύπρο και Ελλάδα.

Έγραψε ποίηση, πεζά κείμενα, θεατρικά έργα, παιδική λογοτεχνία και ασχολήθηκε με την κριτική βιβλίων και τη μετάφραση ξένων ποιημάτων στην ελληνική γλώσσα.

Είναι μέλος πολλών λογοτεχνικών συνδέσμων και για το όλο έργο της έχει τιμηθεί επανειλημμένως με το Κρατικό Βραβείο και άλλα βραβεία και διακρίσεις.