Η συλλογή περιλαμβάνει αξιόλογα και δυσεύρετα βιβλία αρχιτεκτονικού περιεχομένου, που έχου δωρηθεί στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2011 από τον Βύρωνα Μικελλίδη, στον οποίο τα είχε κληροδοτήσει η Betty Hill. Η Betty Hill ήταν καθηγήτρια στο τμήμα αρχιτεκτονικής στο Oxford School of Architecture.

Βιογραφικό

Ο Βύρων Μικελλίδης είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Oxford School of Architecture, Oxford Brookes University, όπου έχει διδάξει από 1968. Έχει δημοσιεύσει διάφορα σημαίνοντα βιβλία συμπεριλαμβανομένου του Colour for Architecture (1976) και Colour for Architecture Today (2009). Συνέβαλε επίσης σε διάφορα βιβλία, επιστημονικά περιοδικά και άρθρα και έδωσε διαλέξεις σε πολλές χώρες ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και Σκανδιναβία. Ήταν Υπεύθυνος για τις εισδοχές φοιτητών στο Oxford School για πάνω από 30 χρόνια, καθώς επίσης και μέλος των διάφορων επιτροπών στο Oxford School συμπεριλαμβανομένου του Doric Club των αποφοίτων του αρχιτεκτονικού κολλεγίου. Μέλος των διευθυντών IAPS (International Association of People Environment Studies), και του Colour Group of Great Britain και Επίτιμο Μέλος του Portugal Colour Group. Οργάνωσε την έκθεση έργων του Antonio Gaudi στην Οξφόρδη, και the Colours of Savannah στην Γεωργία το 1996 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Βύρων Μικελλίδης είναι επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου το 1999, και Επισκέπτης Καθηγητής στο τμήμα στο χειμερινό εξάμηνο 2011.