Αναζήτηση ηλεκτρονικών βιβλίων (με τίτλο ή ISBN), περιοδικών και άλλων πηγών

Η ΒΠΚ μέσω της συμμετοχής της στην Κοινοπραξία Κυπριακών Βιβλιοθηκών (ΚΚΥΒ) διαθέτει συνδρομή σε εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά βιβλία πλήρους κειμένου. Η πρόσβαση είναι δυνατή από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή συνδεδεμένο στο IP δίκτυο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι συλλογές παρουσιάζονται πιο κάτω ανά εκδότη/προμηθευτή. Επίσης, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στις  θεματικές κατηγορίες.

Τα η-βιβλία είναι επίσης προσβάσιμα μέσω του εμπλουτισμένου καταλόγου (περιλαμβάνει όλες τις  πηγές της Βιβλιοθήκης, έντυπο, ηλεκτρονικό και οπτικοακουστικό υλικό) και τον κλασικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης (web opac) όταν αναζητηθούν με τίτλο, συγγραφέα, θέμα, ISBN, κτλ.

Δικαίωμα πρόσβασης έχουν οι χρήστες που βρίσκονται εντός του Πανεπιστημιακού δικτύου. Για απομακρυσμένη πρόσβαση στο δίκτυο μπορείτε να συνδεθείτε μέσω της υπηρεσίας OpenAthens.

 

Μονογραφίες (Flip Books)

Eulidean economics: The General Method for Construction and Application of Economic Models / by Dr Sophocles Michaelides. Nicosia 2019. ISBN 9963-9176-1-5. (Flip Book)

Access Medicine
Παρέχεται πρόσβαση σε Ιατρικά ηλεκτρονικά βιβλία του εκδοτικού οίκου McGrawHill Medical

Bloomsbury – Law Collection
Παρέχεται πρόσβαση σε περίπου 3,950 Νομικά ηλεκτρονικά βιβλία.

Cambridge Core
Παρέχεται πρόσβαση σε περίπου 38,000 ηλεκτρονικά βιβλία από την πλατφόρμα Cambridge Core, του εκδότη Cambridge University Press.

Ebook Central (ProQuest)
Διεπιστημονική πλατφόρμα, η οποία παρέχει πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες ακαδημαϊκά η-βιβλία.

Το η-βιβλίο μπορεί να διαβαστεί online, αλλά για την καταβίβαση (download) του περιεχομένου και τον δανεισμό του για 7 μέρες, απαιτείται η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού. Επεξηγηματικό φιλμάκι.

EBSCOhost eBook Collection

Διεπιστημονική πλατφόρμα, η οποία παρέχει πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες ακαδημαϊκά η-βιβλία.

Το η-βιβλίο μπορεί να διαβαστεί online, αλλά για την καταβίβαση (download) του περιεχομένου και τον δανεισμό του για 7 μέρες απαιτείται η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού. Οδηγίες χρήσης

Elgar Advanced Introductions to Law Online
Παρέχεται πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία του Εκδοτικού Οίκου Elgar της σειράς «Advanced Introduction» σε σημαντικούς τομείς της Νομικής.

Elgaronline
Παρέχεται πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία νομικής του εκδότη Edward Elgar Publishing που εκδοθήκαν το 2017 και το 2018.

Elsevier e-books
Ο εκδότης Elsevier μέσω της πλατφόρμας του ScienceDirect παρέχει πρόσβαση σε χιλιάδες η-βιβλία, όπως παρουσιάζονται πιο κάτω:

Emerald  eBook Series
Παρέχει πρόσβαση σε εκατοντάδες η-βιβλία σε διάφορα επιστημονικά πεδία (επιλέξτε το σημείο “only content I have access to” και την επιλογή “Book” ή “Book Series” για πρόσβαση στο πλήρες κείμενο).

IEEE Xplore Digital Library
Από την πλατφόρμα IEEE Xplore Digital Library η ΒΠΚ διαθέτει πρόσβαση στις πιο κάτω συλλογές:

Loeb Digital Classical Library
Η Loeb Classical Library είναι μια σειρά από βιβλία, που αρχικά εκδόθηκαν από τον Heinemann στο Λονδίνο και σήμερα από το Harvard University Press, το οποίο παρουσιάζει σημαντικά έργα της αρχαίας ελληνικής και λατινικής λογοτεχνίας. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν: λειτουργίες ανάγνωσης κειμένου σε μία γλώσσα ή διγλωσσία, Δυνατότητες σελιδοδεικτών και σχολιασμών, Ελληνικό πληκτρολόγιο, λογαριασμός χρήστη και το μεγάλη διάρκεια αποθήκευσης περιεχομένου του My Loeb, έξυπνη αναζήτηση, συμπερίληψη κάθε έντυπου τόμου  της Loeb, τακτική αποστολή νέων και αναθεωρημένων τόμων. Οι χρήστες ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν τους δικούς τους λογαριασμούς (μέσω του συνδέσμου “Create Profile” στην κορυφή κάθε σελίδας του ιστότοπου), ώστε να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες της ψηφιακής βιβλιοθήκης Loeb Classical.

Oxford Scholarly Authorities on International Law
Παρέχει πρόσβαση σε νομικά βιβλία Διεθνούς Δικαίου.

Oxford Reference Online (ORO)
Παρέχεται πρόσβαση στο πλήρες κείμενο εκατοντάδων λεξικών, εγκυκλοπαιδειών και άλλων έργων αναφοράς του Oxford University Press.

Oxford Scholarship Online

Παρέχεται πρόσβαση στα ηλεκτρονικά βιβλία των συλλογών:

  • Law
  • Neuroscience
  • Psychology
  • Political Science
  • Sociology

Publications of the Hague Academy of International Law
Μέσω του εκδότη Brill/Nijhoff παρέχεται πρόσβαση στις εκδόσεις της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης (Académie de Droit International de La Haye) που ανήκουν στις εξής συλλογές:

Royal Society of Chemistry eBook Collection
Παρέχεται πρόσβαση σε εκατοντάδες η-βιβλία που καλύπτουν όλους τους τομείς των χημικών επιστημών και έχουν εκδοθεί μεταξύ 1968-2009.
Στην λίστα  βρίσκονται καταχωρημένοι με αλφαβητική σειρά όλοι οι διαθέσιμοι τίτλοι πλήρους κειμένου.

Springer Full eBook Package (Copyright Years 2005-2023)
Ο εκδότης Springer παρέχει πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες η-βιβλία, όπως παρουσιάζονται πιο κάτω:

Taylor & Francis Group eBooks
Παρέχει πρόσβαση σε εκατοντάδες τίτλους η-βιβλίων που καλύπτουν θέματα Αρχαιολογίας, Κλασικών Σπουδών και Δικαίου.

Επιλέξτε την Θεματική Ενότητα που επιθυμείτε (Browse by subject) και το σημείο “show content I have access to” για πρόσβαση στο πλήρες κείμενο.

Wiley ebooks – Πολυθεματική πλατφόρμα ηλεκτρονικών βιβλίων.

Για διευκρινίσεις και σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε με
Αλέκα Σπύρου