Κατάλογοι κυπριακών βιβλιοθηκών

Κατάλογοι ελληνικών βιβλιοθηκών

Κατάλογοι ευρωπαϊκών βιβλιοθηκών

 • British Council Digital Library
  Το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), συμπληρώνοντας 80 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο, προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους χρήστες δωρεάν πρόσβαση στην πρόσφατα δημιουργηθείσα Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του. Η πρόσβαση, που θα προσφέρεται δωρεάν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021 σε εγγεγραμμένους χρήστες, παρέχεται μέσω φυλλομετρητή (browser) ή εφαρμογής (application) σε όλες τις συσκευές Android και IOS. Η ψηφιακή αυτή βιβλιοθήκη παρέχει πρόσβαση σε μια τεράστια συλλογή από ακαδημαϊκά και μη ακαδημαϊκά η-βιβλία, ακουστικά βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες, ντοκιμαντέρ, παραστάσεις, ταινίες, κόμικς, κ.ά. Για πληροφορίες και εγγραφή: Join the Digital Library
 • The European Library
  H Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη είναι η διαδικτυακή πύλη που παρέχει ενιαία πρόσβαση στους καταλόγους και τις διαθέσιμες ψηφιακές συλλογές των εθνικών βιβλιοθηκών των χωρών της Ευρώπης. Ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει εύκολα και απλά βιβλιογραφικές αναφορές, βιβλία, μουσική, περιοδικά, χάρτες, κ.ά, τα περισσότερα από τα οποία είναι ελεύθερα προσβάσιμα.
 • Europeana
  Εδώ, οι ανά τον κόσμο χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια βιβλία, χάρτες, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες, αρχειακά έγγραφα, πίνακες και ταινίες, προερχόμενα από τις εθνικές βιβλιοθήκες και τα πολιτιστικά ιδρύματα των κρατών μελών της ΕΕ.
  Μπορείτε να δείτε και σχετική ανακοίνωση τύπου.

Κατάλογοι βιβλιοθηκών χωρών εκτός Ευρώπης