Η συλλογή δωρίστηκε στην ΒΠΚ το 2003 και περιλαμβάνει 360 τίτλους σε θέματα αρχαιολογίας, αρχαίας ιστορίας και τέχνης. Η συλλογή στεγάζεται στην Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας.
Βιογραφικό

Ο Α. Trevor Hodge υπήρξε διακεκριμένος καθηγητής κλασικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Carleton της Οττάβας (Καναδάς).

Γεννημένος στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας το 1931, ο Α. Trevor Hodge απέκτησε από το πανεπιστήμιο Cambridge (Caius College) BA, MΑ και PhD στις κλασικές σπουδές, με ειδίκευση στην αρχαία ιστορία και την ελληνική αρχιτεκτονική. Πήρε επίσης Diploma in Classical Archaeology από το ίδιο πανεπιστήμιο.

O καθηγητής Hodge δίδαξε στο πανεπιστήμιο Stanford (Καλιφόρνια), στο πανεπιστήμιο Cornell και στο πανεπιστήμιο της Pennsylvania. Από το 1960 μέχρι την συνταξιοδότηση του ήταν καθηγητής κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Carleton. Πολύ δημοφιλές ήταν το μάθημα που παρέδιδε σχετικά με την αρχαία επιστήμη και τεχνολογία.

Διακρίθηκε ως ερευνητής και καθηγητής στο Carleton, ενώ η έρευνα και οι δημοσιεύσεις του επικεντρώνονταν στα ρωμαϊκά υδραγωγεία. Δημοσίευε επίσης συχνά άρθρα στον Τύπο, ενώ συμμετείχε τακτικά σε ραδιοφωνικές εκπομπές, μεταξύ των οποίων και η σειρά «Ideasprogramme» του CBC. Μετά την αφυπηρέτησή του συνέχισε να δίνει διαλέξεις, ενώ η αγάπη του για τα ταξίδια με διάφορα μεταφορικά μέσα, καθώς και το πάθος του για τα βιβλία μυστηρίου, σε συνδυασμό με τις αρχαιολογικές του γνώσεις, τον έκαναν να επιθυμεί να συγγράψει ένα καλό βιβλίο μυστηρίου!

Ο Α. Trevor Hodge ήταν νυμφευμένος και είχε 3 θυγατέρες. Εφυγε σε ηλικία 81 ετών, το 2012.