Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1934 στην Λεμεσό από γονείς εκπαιδευτικούς. Αποφοίτησε από το Αθηναΐδειο Γυμνάσιο Λεμεσού με άριστα το 1951. Έγινε δεκτή μετά από εξετάσεις στο Διδασκαλικό Κολλέγιο Λευκωσίας, από το οποίο πήρε πτυχίο δασκάλας με άριστα και το 1953 πρωτοδιορίστηκε στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, που ήταν το πρώτο σχολείο που λειτούργησε ως Κύκλος Α’ και διορίστηκαν σε αυτό δασκάλες που μπορούσαν να εφαρμόσουν προοδευτικές μεθόδους.

Το 1960 κέρδισε υποτροφία για σπουδές στην Αγγλία με θέμα την προδημοτική εκπαίδευση μαζί με την αδελφή της, Λητώ. Όταν επέστρεψε στην Κύπρο προήχθη σε Διευθύντρια. Το 1975 κέρδισε νέα υποτροφία στο Ισραήλ. Για ένα μήνα έλαβε μέρος στην ίδρυση και λειτουργία νηπιαγωγείου σε υπανάπτυκτη περιοχή της Ταϊλάνδης με υποτροφία του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

Το 1977 διορίστηκε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των νηπιαγωγών. Από το 1980 ήταν επιθεωρήτρια προδημοτικής εκπαίδευσης για 14 χρόνια, μέχρι την αφυπηρέτησή της.

Από το 1996 ήταν Πρόεδρος του Ιδρύματος «Λητώ Παπαχριστοφόρου» που ιδρύθηκε στην μνήμη της αδελφής της Λητώς, πρώτης επιθεωρήτριας νηπιαγωγείων Κύπρου και πρώτης γυναίκας που έγινε Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης.

Από το 2000 ήταν μέλος της EECERA (Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Οργάνωσης για θέματα Προδημοτικής Εκπαίδευσής).

Μαζί με την αδελφή της, Πόπη, εξέδωσε το βιβλίο «Λητώ Παπαχριστοφόρου – αφιέρωμα» στη μνήμη της αδελφής τους, Λητώς. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου κατατίθενται στο ταμείο του Ιδρύματος «Λητώ Παπαχριστοφόρου».

Αποβίωσε το 2018.