Η Βιβλιοθήκη μετεγκαταστάθηκε στο νέο της κτήριο, Κέντρο Πληροφόρησης- Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», τον Δεκέμβριο του 2018.

Το νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης, στεγάζει όλες τις λειτουργίες και υπηρεσίες της, οι οποίες κατανέμονται στα πέντε επίπεδα του κτηρίου, συνδυάζοντας βιβλιοστάσια, αναγνωστήρια, σταθμούς εργασίας (Η/Υ), χώρους εργασίας, αναγνωστήριο  24ωρης λειτουργίας καθώς και υπηρεσίες για χρήστες με αναπηρίες. Διαθέτει συνολικά 950 θέσεις ατομικής μελέτης, σε όλους τους ορόφους συμπεριλαμβανομένων 31 δωμάτιων ομαδικής μελέτης, τεσσάρων ή έξι θέσεων.

Το αναγνωστήριο 24ώρης λειτουργίας βρίσκεται στο ισόγειο (όροφος 0) και είναι ανοικτό για τους χρήστες όλες τις μέρες της εβδομάδας και τις δημόσιες αργίες.

Στους χώρους της Βιβλιοθήκης στο ισόγειο (όροφος 0), σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά, λειτουργεί το Παιδικό Τμήμα. Διαθέτει βιβλία για παιδιά και έφηβους.

Πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης, καθώς και πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της.

Συλλογή

Περιλαμβάνει στη συλλογή της, έντυπο υλικό (βιβλία, περιοδικά, υλικό αναφοράς, χάρτες κ.ά.), ηλεκτρονικό υλικό (βάσεις δεδομένων, χιλιάδες η-βιβλία και η-περιοδικά κ.ά.), και οπτικοακουστικό υλικό. Όλο το υλικό της συλλογής είναι αναζητήσιμο μέσα από τον Εμπλουτισμένου Καταλογού της Ενοποιημένης αναζήτησης των πηγών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τα βιβλία της συλλογής είναι ταξινομημένα σύμφωνα με το ταξινομικό σύστημα του Library of Congress. Δείτε επίσης τον αναλυτικό θεματικό κατάλογο ταξιθέτησης του υλικού κατακόρυφα στα πέντε επίπεδα.