Άτομα που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη χωρίς να είναι μέλη μπορούν να εισέρχονται στη Βιβλιοθήκη μέσω της διαδικασίας εγγραφής επισκέπτη για έκδοση QRcode. Η διάρκεια ισχύος του QR code είναι 30 ημέρες και είναι αυστηρά προσωπική. Για αυτό το λόγο απαιτείται η επίδειξη πολιτικής ταυτότητας ή διαβατηρίου όταν αυτό ζητηθεί.

Τους μήνες Δεκέμβριο και Μάϊο, λόγω της εξεταστικής περιόδου και της αυξημένης χρήσης της Βιβλιοθήκης από τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, αναστέλλεται η λειτουργία του QR Code για την είσοδο επισκεπτών.

Εγγραφή και απόκτηση QR code

Τονίζεται ότι το QR code διαβάζεται μόνο ηλεκτρονικά από το μηχάνημα ανάγνωσης και με οθόνη κινητού τηλεφώνου σε έντονη φωτεινότητα.

Για χρήση της Βιβλιοθήκης πέραν των 30 ημερών ή και για άλλες υπηρεσίες (δανεισμό, φωτοτύπηση, σάρωση, κ.ά.) συστήνεται η εγγραφή σας ως Εξωτερικό Μέλος προς απόκτηση προσωπικής ετήσιας συνδρομής Κάρτας Εξωτερικού Μέλους.

Παιδιά (ηλικίας κάτω των 15 ετών)

Παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει το 15 ο έτος της ηλικίας τους έχουν δικαίωμα χρήσης της Βιβλιοθήκης εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα. Για τα παιδιά δεν εκδίδεται προσωπική κάρτα μέλους. Οι συνοδοί πρέπει να είναι παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης των παιδιών, και φέρουν ευθύνη για τη δραστηριότητα, τη συμπεριφορά και την ασφάλειά τους. Η παρουσία των παιδιών περιορίζεται στους ενδεδειγμένους από το προσωπικό χώρους. Παιδιά κάτω των 13 ετών οφείλουν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το Παιδικό Τμήμα, το οποίο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για τα παιδιά αυτά και τους συνοδούς τους.